Prenumerationserbjudande!

”[…] Jag upprepar: detta är årets viktigaste tidskriftsnummer. Nästa års också.” (DN om Gläntas nummer om sanningen)

”detta är vad en tidskrift kan göra: vidga världen, ifrågasätta sanningar och tänja på gränserna i ett dynamiskt kollage av konst och text” (SvD om Gläntas nummer om djurkunskap). Vi håller med och kommer fortsätta i samma anda.

Teckna en prenumeration så får du en av böckerna till höger på köpet. Som prenumerant får du dessutom fritt inträde på Gläntas arrangemang.

Klicka här för att prenumerera (från 320 kr/år)

(Tillägg utland 100 kr. Bokpremie gäller enbart inom Sverige.)

Är du prenumerant och har frågor kring betalning eller vill göra en adressändring, vänligen kontakta glanta@natverkstan.net

 

 

Sara Edenheim
Anakronismen – Mot den historiska manin

Varför vänder vi oss till historien för svar på samtidens frågor? Mot den historiska manin och det självbespeglande begäret ställer Sara Edenheim idén om anakronismen, ett mindre linjärt och mer explosivt förhållningssätt till det förflutna.

Samira Motazedi
En gång i veckan drömmer jag att jag är i Iran

Ett uppfordrande vittnesmål om en europeisk asylpolitik som tvingar människor att försätta sig i allt farligare situationer för att bevisa sitt behov av att få stanna. Och om kampen för det liv som, trots allt, oavbrutet måste levas.

Göran Dahlberg
Hemliga städer

En essä om underjordiskt liv, flyktingläger, rymdbaser, atombyar och hemliga sällskap. Men framför allt handlar den om inhägnade samhällen (gated communities) och kåkstäder, två allt vanligare extremer i stadsutvecklingens historia.

 

Comments are closed.