Michael Hardt & Antonio Negri  Imperiet

Översättning av Henrik Gundenäs, Anders Kalat, Jonas (J) Magnusson, Fredrika Spindler & Magnus Wennerhag

Redigerad av Göran Dahlberg & C-M Edenborg

I Imperiet tar Michael Hardt & Antonio Negri ett helhetsgrepp på de politiska, ekonomiska och sociala förändringar som skakar världen kring millenieskiftet. Deras monumentala försök att förstå och begreppsliggöra kapitalismens inre motsättningar saknar troligen sin like vad gäller inflytande och uppslagsrikedom efter Marx.

Michael Hardt är professor i litteraturvetenskap vid Duke University i USA. Han har bland annat skrivit böcker om filosofen Gilles Deleuze. Antonio Negri är en italiensk filosof som skrivit en lång rad betydelsefulla böcker inom politisk teori. Sedan 1997 har han suttit i fängelse i Rom, dömd för uppvigling och för att indirekt ha orsakat terrorism. Tillsammans har Hardt och Negri tidigare skrivit boken The labor of Dionysios: acritique of the state-form.

Glänta produktion & Vertigo förlag, Februari 2003
Glänta/Vertigo-serien
396 sidor, Hårdpärm

Mer info

Omslag

”Imperiet är på en gång en vindlande idéhistoria från Augustinus över Machiavelli och Spinoza till Marx, och en hisnande alltomfattande förklaring av världen och den politiska kampens villkor - efter kalla kriget och industrikapitalismen.” (Mikael Löfgren, Dagens Nyheter)