Cecilia Grönberg & Jonas (J) Magnusson  Omkopplingar:

Avskrifter, Listor, Dokument, Arkiv (med särskilt avseende på Midsommarkransen-Telefonplan)

Omfattande bildmaterial i färg och svartvitt

Vilka förbindelser finns mellan Göran Palms LM-böcker och den första svenska telefonkatalogen, mellan Midsommarkransens historia och arkivets estetik, mellan den maoistiska franska etableringsrörelsen och Alexander Graham Bells experiment med ett avskuret människoöra? Mastodonten Omkopplingar ger inga svar, men avlyssnar desto fler möjliga kopplingar.

Cecilia Grönberg är fotograf och doktorand i fotografisk gestaltning vid Göteborgs universitet, och Jonas (J) Magnusson är översättare, essäist, redaktör för tidskriften OEI.

Glänta produktion, Mars 2006
1056 sidor, Hårdpärm

Mer info

Omslag

"decenniets viktigaste konstverk. En outsinlig kraftkälla vars energier kommer att genomströmma konst- och litteraturlivet länge".
(Frans Josef Petersson, Aftonbladet)

”Omkopplingar är till sitt yttre mer av en fetisch än en bok. Den är sin tids inkarnation av föreställningen om Den Omöjliga Boken, ett verk som kräver närmast övermänsklig ansträngning att framställa, och kanske än mer av Den Oändliga Boken – en skrift som inte begränsas av sina pärmar utan står i förbindelse med och leder vidare till andra texter. Omkopplingar är lika mycket biblioteket i Babel som den är en bedövande faktisk dokumentation av socialt arbete i unga stadsdelar, av efterkrigstidens svenska arkitektur och kommunikationsteknologi.”
(Jonas Ellerström, Helsingborgs dagblad)

”det mest gräns- och hämningslösa som har publicerats på många år i Sverige.”
(Jan Arnald, Göteborgs-Posten)

”Jag minns inte när jag sist drogs in i ett bokkonstverk som så radikalt undandrar sig alla bestämningar. ”Omkopplingar” är inte bara den svenska litteraturens just nu modernaste telefonkatalog, den är med stor säkerhet dess allra modernaste bok.”
(Thomas Götselius, Dagens Nyheter)