Magnus Haglund (text) & Stefan Schneider (bild)  Den nakna staden

Stefan Schneider, fotografier i 4-färg

Den nakna staden är en kulturhistorisk och samtidskritisk bok om Göteborg, den stad som var och den stad som kan bli. Magnus Haglund följer linjerna från göteborgsliberalismen till dagens Göteborg, mellan okända platser och elektroniska ljudlandskap. Annika von Hausswolff möter Luke Eargoggle, Viktor Rydberg Håkan Hellström, och CJL Almqvist berättar om Göteborgskravallerna 2001.

Magnus Haglund (född 1960) är bosatt i Göteborg och verksam som kulturskribent och musikkritiker i Göteborgs-Posten och Expressen, samt i tidskrifter som Artes, Ord & Bild, Arena och The Wire. Medverkade i volymen Etyder om musik (Bonnier essä, 2002).

Stefan Schneider (född 1961) är fotograf och bosatt i Düsseldorf. Han har varit masterselev till Bernd och Hilla Becher (som nyligen utsetts till 2004 års Hasselbladspristagare) vid konstakademin i Düsseldorf och har haft ett flertal separatutställningar i Tyskland. Stefan är också en av medlemmarna i electronicatrion To Rococo Rot och driver det egna soloprojektet Map Station.

Glänta produktion, Februari 2004
288 sidor, Mjukpärm

Mer info

Omslag

"Vad som förenar de många uppslagen och samtalen är intresset för det ofärdiga och improviserade, hur en atmosför eller stämning förvandlas, de förutsättningslösa tillstånden av osäkerhet och okontrollerbarhet. Vad är en stad? Vem skaper den?" (Pia Bergström, Aftonbladet)