What happens in Palestinian litterature today?

Maya Abu Al-Hayat

Maya Abu Al-Hayyat föreläser under rubriken “What happens in Palestinian litterature today?”.

Onsdagen den 5 maj kl 18 på Win-Win, Tredje långgatan 14 i Göteborg. Entré 40 kr (gratis för prenumeranter på Glänta och innehavare av festivalpass till Clandestino Festival 2010). Baren är öppen.

Maya Abu Al-Hayyat kommer att prata om vad som händer i den samtida palestinska litteraturen och läsa egen poesi. Poeten Johannes Anyuru läser dessutom översättningar gjorda speciellt för detta tillfälle. (Översättningarna är gjorda av Tetz Rooke och Mats Andersson i samarbete med Johannes Anyuru.)

Maya Abu Al-Hayyat (1980) är palestinsk poet och författare, född i Beirut och verksam i Ramallah. Hennes prisbelönta debutroman Habbat al-Sukkar (Sockerkorn) kom 2004, utöver den har hon också gett ut en diktsamling, en novellsamling och ytterligare en roman. Abu Al-Hayyat skriver också noveller och dikter för palestinska och arabiska tidningar och litterära tidskrifter, och är redaktör för litteratursajten Alquds Network (adab.alqudsnet.com).

Föreläsningsserien arrangeras av ClandestinoMuseion och Glänta.

Comments are closed.