Prenumerationserbjudande!

”[…] Jag upprepar: detta är årets viktigaste tidskriftsnummer. Nästa års också.” (DN om Gläntas nummer om sanningen)

”detta är vad en tidskrift kan göra: vidga världen, ifrågasätta sanningar och tänja på gränserna i ett dynamiskt kollage av konst och text” (SvD om Gläntas nummer om djurkunskap). Vi håller med och kommer fortsätta i samma anda.

Teckna en prenumeration så får du en av böckerna till höger på köpet. Som prenumerant får du dessutom fritt inträde på Gläntas arrangemang.

Du kan välja att antingen betala årsvis (eller ännu längre) via faktura eller varje månad med autogiro:

Klicka här för att prenumerera med faktura (från 320 kr/år)

Klicka här för att prenumerera med autogiro (25 kr/mån)

(Tillägg utland 100 kr. Bokpremie gäller enbart inom Sverige. För studentpris se studentprenumeration.se)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sara Edenheim
Anakronismen – Mot den historiska manin

Varför vänder vi oss till historien för svar på samtidens frågor? Mot den historiska manin och det självbespeglande begäret ställer Sara Edenheim idén om anakronismen, ett mindre linjärt och mer explosivt förhållningssätt till det förflutna.

Gilles Deleuze
Kants kritiska filosofi – Doktrinen om förmågorna

”Min bok om Kant, den är något annorlunda”, skriver Gilles Deleuze. ”Jag tycker mycket om den. Jag skrev den som en bok om en fiende. I den försökte jag visa hur han fungerar och hur hans maskineri är uppbyggt.”

 

Édouard Glissant
Relationens filosofi – Omfångets poesi

Kreolisering, opacitet, spår och kringflackande – i denna bok ryms de viktigaste begreppen i Glissants författarskap. Ett sällsamt tänkande växer fram ur erfarenheterna från de karibiska öarna – en filosofi som varken förbiser eller söker försoning med den smärtsamma historien utan istället gör den till sin utgångspunkt och använder den för att driva vidare in i framtiden.

 

Comments are closed.