Scener & samtal under bokmässan

Idag släpper Göteborgs Litteraturhus sitt program för Scener & samtal den 29-30 september. Som tidigare annonserats flyttar också Glänta verksamheten under årets bokmässa. Istället för att delta med en monter låter vi vår årliga fest växa till en helkväll om antirasistiska strategier.

Rasistiska och fascistiska rörelsers allt starkare ställning i Sverige och världen i övrigt gör att vi samlar alla våra krafter för att under en kväll fokusera de frågor vi i det här läget uppfattar som mest akuta.

Utifrån vilka likheter och skillnader är det idag mest relevant att skapa allianser? Vilka idéer om vi och dem styr våra strategiska val av motstånd mot rasistiska krafter? I vilka situationer är det viktigt att mötas på samma plats? I vilka lägen är det bäst att ta avstånd? När ska vi agera inifrån vad det nu kan vara, och när ska vi istället försöka etablera alternativa strukturer? Går det, och vill vi ens, längre reclaima ”det alternativa”?

Istället för en monter på bokmässan välkomnar vi vår publik till en helkväll på Världskulturmuseet fredagen den 29 september, med läsningar, mikroföreläsningar, samtal, dj:s, dansgolv och bar.

Mer om detta inom kort!

 

Comments are closed.